Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Wijnselectie bij pastagerechten


Zonder een goed glas wijn is een pasta maaltijd niet compleet. De variaties met pasta zijn eindeloos. De keuze van de bijpassende wijn is afhankelijk van de saus en de ingrediënten van je pastagerecht.


Tomatensaus :

Een van de meest gebruikte pastasauzen is tomatensaus. Tomaten hebben van nature een hoge zuurgraad.  Door een wijn te kiezen met een hoge zuurgraad worden zowel het gerecht als de wijn zachter van smaak. De wijnkeuze hangt echter ook af van de gekozen pastasoort.

Bij lichtere pastasoorten zoals tagliatelle, macaroni, of penne kies je voor een soepele of fruitige rode wijn.

Wijnselectie :

 

Bij zwaardere pastasoorten zoals ravioli, gnocchi of tortellini drink je stevige rode wijnen op basis van goede cabernet sauvignon en/of sangiovese. Met deze druiven komen zowel de sappige zuren van de tomatensaus als de wijn goed tot hun recht.

Wijnselectie :


Romige kaassaus :

Op basis van de gebruikte kaassoort maak je best je wijnkeuze.

Bij pasta met harde kazen, zoals de populaire pasta carbonara, ga je voor een rode, stevige wijn zoals een shirazmerlot, of cabernet sauvignon. Een blend van shiraz en cabernet sauvignon combineer je dan weer met een stevige, Hollandse kaas in de pastasaus!

Wijnselectie :


Voor pasta met zachte of romige kazen kies je voor een soepele of frisse witte wijn. Deze wijnen benadrukken het romige van de kaas. Kies daarom voor een ronde witte wijn zoals een  vermentino of chardonnay of geniet van  een  fruitige rode wijn, zoals een pinot noir die het erg goed doet bij romige kaas.

Wijnselectie :


Pestosaus :

Met de juiste wijn geniet van een goede pasta met pesto geniet iedereen. Kies derhalve voor een frisse lichte wijn zoals een sauvignon blanc, pinot grigio of chardonnay. De afdronk van citrusvruchten sluit goed aan bij de frisse tonen van de pestosaus.

Wijnselectie :


Vis of schelpdieren met pasta :

Bij de ziltige smaak van veel vis en schelpdieren is een lichte, witte wijn zoals een chenin blanc of een sauvignon blanc zonder houtrijping altijd een goede keuze.

Om de juiste wijn te kiezen kijk je naar het type vis die je bij uw pasta bereiding zal gebruiken.

Voor schelpdieren, zoals garnalen, kies je voor een wijn met ziltige- en citrustonen zoals een sauvignon blanc, pinot Grigio of chardonnay.

Bij een pastagerecht met een vette, gegrilde zalm hoort een fles wijn met uitgesproken smaak open zoals bijvoorbeeld een sauvignon blanc. Ga je voor gerookte zalm neem dan een lichte chardonnay of pinot grigio. Rode wijnliefhebbers kiezen voor een merlot of pinot noir .

Bij tonijn of kabeljauw drink je best een frisse sauvignon blanc

Wijnselectie :We wensen jullie alvast veel genot !

Pasta en wijn  home pagina