Libanon behoord tot één van de oudste wijnlanden behoord. Al ruim 5.000 jaar maakt Libanon wijn en doet dit nog op de dag van vandaag. De bodem van de Bekaa Vallei is zeer vruchtbaar waardoor voornamelijk Franse druivenrassen hier perfect kunnen groeien. Libanon heeft een flinke opmars gemaakt en hiermee opnieuw de Libanese wijnen op de kaart gezet. Wereldwijd zijn Libanese wijnen bekend en worden alom geprezen om de hoge kwaliteit en unieke smaak.
Château Qanafar is sinds 2005 in het bezit van de familie Naim, een familiebedrijf dat wijn maakt met als doel de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Het wijndomein is gelegen nabij het dorp Khirbet Qanafar, tussen de beboste uitlopers van de berg Barouk, in het westelijk deel van de Bekaa-vallei, op ongeveer 60 km van de Libanese hoofdstad Beiroet.
De sleutel tot hun vermogen om één van de beste wijnen van Libanon te produceren, is dat al hun druiven afkomstig zijn van 17 hectare wijngaarden die ze bezitten of beheren. 95% van de kwaliteit van elke wijn is afkomstig van de kwaliteit van de zelf gekweekte druiven, derhalve maken ze nooit wijn van aangekochte druiven, omdat er twijfel bestaat hoe anderen hun wijngaarden beheren, behandelingsmethode, of ze irrigeren om de grootte van de bessen te bevorderen in plaats van de smaak?
Omdat al hun wijngaarden zich op minder dan 10 minuten afstand van de wijnmakerij bevinden, oogsten ze handmatig en brengen ze de druiven onmiddellijk naar de wijnmakerij, zodat alleen schone en verse bessen in hun fermentatietanks terechtkomen. De meeste van hun druiven worden geteeld op een gemiddelde hoogte van 1200 m op zacht gl
ooiende en niet-geïrrigeerde wijngaarden, wat wijnen oplevert met een uitzonderlijke intensiteit en frisse zuurgraad. Hun wijnmaakfilosofie is gericht op minimale inmenging, waardoor wijnen worden geproduceerd die trouw zijn aan hun terroir. Hun wijnen hebben veel expressie en een uitzonderlijke terroir.