Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Artisan collection: Yin and Yang  2016        


Graham Beck staat bekend als een betrouwbare bron van gerenommeerde maar betaalbare bubbels van hoge kwaliteit. Hun hoofdwijnmaker Pieter Ferreira draagt sinds een aantal jaren de naam ‘Mr Bubbles’.


Hun nieuwste Artisan Collection legt een focus op artistiek vernuft en ambachtelijke, terroir gedreven wijnbereiding. Het doel was iets zeldzaams en gedenkwaardigs te creëren uit een duo van vintage wijnen met de toepasselijke naam Yin & Yang.

Yin bevat 60% Pinot Noir en 40% Chardonnay, terwijl de dosering voor Yang net omgekeerd werd, met Chardonnay als dominante. De gezamenlijke set staat bekend als de Artisan Collection en kan alleen als paar in een geschenkdoos worden aangekocht. De productie is zeer beperkt, dus het zal worden verkocht via gespecialiseerde retailers, met een adviesprijs van 66 € voor de collectie.

Het draait allemaal om het accepteren van de tegenstellingen in het leven en het vieren van deze verschillen.

Beide wijnen zijn inderdaad gedenkwaardig en zeer elegant. De naam was een natuurlijk resultaat van het selectieproces toen Ferreira en zijn collega-wijnmaker Pierre Klerk de basiswijnen van het wijnjaar 2016 proefden. Ze begonnen aan hun definitieve classificatieproeverij in de aanloop naar het vaststellen van de puurste ultieme expressie van de vintage - die uiteindelijk werd uitgekozen voor hun prestigieuze Cap Classique. Pierre creëerde een laatste blend van 60% Pinot Noir en 40% Chardonnay met een delicate blush kleur, maar Pieter Ferreira stelde toen voor om een ​​spiegelbeeld van de blend te creëren door dezelfde componenten te gebruiken, maar met 60% Chardonnay en 40% Pinot Noir, wat leidde tot de “Yang ” – de opvallende tegenhanger.


In deze twee Cap Classiques is de harmonieuze balans van Pinot Noir – Yin – en Chardonnay – Yang – cruciaal.  De oplage voor België  is beperkt tot slechts 90 uit een totaal van 2000 Yin & Yang sets die alleen als paar worden verkocht.

                                                         

  onze selectie


- Yin

- Yang

Alcohol :  12,5 %

Ph : 3.18

Type : Wit  Mousserend - Méthode Cap Classique

Druif : 60% chardonnay, 40% pinot noir

Stijl :  droog

Volheid :   

Afsluiting : kurk

Yang  Brut  Mcc

Alcohol :  12,5 %

Ph: 3.18

Type : Wit  Mousserend - Méthode Cap Classique

Druif : 60% pinot noir - 40% chardonnay

Stijl :  droog

Volheid :  

Afsluiting : kurk

Yin  Brut Mcc

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home