Calabria wines
In 1927 migreerde oprichter Domenico Calabria vanuit Zuid-Italië, gevolgd door zijn zoon, Francesco Calabria in 1929. Het verhaal van Calabria Family Wines begon in 1945 met de oprichters Francesco en Elisabetta Calabria die officieel 'Calabria Wines & Sons' oprichtten, waarbij zelfgemaakte wijn werd geleverd aan familie en vrienden. vrienden, die in vaten werd gekocht.
In 1966 had de zoon van Francesco, Bill, het geluk het geheim achter de wijnen van zijn vader te leren kennen, wat hem en zijn broer Tony ertoe bracht de wijnmakerij over te nemen en de totale hoeveelheid wijn te laten groeien tot 256 ton. In 1970 brachten de broers hun eerste gebottelde wijn uit onder het label ‘Calabria’.
Sinds 2006 streeft de derde generatie, Frank, Michael, Andrew en Elizabeth, naar het inkopen van fruit uit regio's met een koel klimaat, wat een dimensie toevoegt aan het wijnportfolio. De totale crush-capaciteit bedraagt 8.000 ton op de wijnmakerij.
In 2015 kocht Bill samen met zijn kinderen een 100 jaar oud wijngaardlandgoed in de Barossa Valley in Zuid-Australië.
De familie Calabria is de trotse eigenaar van wijngaarden in de wijnregio's Riverina en Barossa Valley, en koopt ook fruit van lokale familietelers. Sommige van deze telersrelaties zijn tot stand gebracht door oprichter Francesco Calabria.
In 2023 introduceerde Calabria Family Wines de vierde generatie in de wijnmakerij, waarbij Sophie Calabria zich bij het familiebedrijf voegde.
De wijnmakers van de familie Calabria vormen een divers team dat gezamenlijk werkt, onder leiding van Chief Winemaker Emma Norbiato. Elke wijnmaker voegt een unieke dimensie toe aan het wijnportfolio, maar volgt dezelfde missie om wijnen met een grote dichtheid en finesse te produceren, wijnen waar de consument van wil genieten.
Samen heeft het team meer dan 85 jaar ervaring en werkt het krachtig om de trotse geschiedenis van Calabrië op het gebied van het maken van uitmuntende wijnen hoog te houden.
Alle afbeeldingen op deze pagina met dank aan Calabria Family Wines.