Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Villa Huesgen werd in 1904 voltooid door de beroemde Art Noveau architect Bruno Möhring (1863-1929) en wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest excellente voorbeelden van Art Noveau. Möhring ontwierp het unieke stedelijke imago van Traben-Trarbach met indrukwekkende gebouwen. Villa Husegen bevindt zich naast de grote kelders van de wijnmakerij, aan de overkant van het spoor. Tegenwoordig is de Villa het kantoor en de residentie van het gezin.


Sinds de 17e eeuw wordt de passie voor wijn reeds gedragen door 9 generaties, die de wijncultuur en de internationale wijnhandel bepalen. Belangrijke impulsen voor het succes van Riesling wijnen werden in de tweede helft van de 19e eeuw ook door de familie gegeven. Traben-Trarbach was naast Bordeaux de grootste wijnhandelsmetropool. Vandaag zet Adolph Huesgen VIII de traditie van zijn voorouders voort met Villa Huesgen, een nieuw concept voor Riesling-wijn uit de Moezel.

De Moezelregio, tussen Koblenz en Trier, is het meest imposante wijngebied ter wereld en de oorsprong van Riesling, ook wel "de koningin van de druiven" genoemd..

De beste omstandigheden voor het telen van Riesling, zijn te vinden in de Moezelstreek.


De steile leisteenhellingen die naar de rivier vallen in de noordelijke Moezelstreek houden de warmte van de zon vast en zorgen ervoor dat de wijnstokken langer rijpen en geven de Riesling zijn speciale toetsen. Het resultaat is een fruitige, minerale smaak die de Riesling-wijnen zo uniek maakt.


In de 19e eeuw pocht Traben-Trarbach, een protestantse enclave binnen het katholieke Aartsbisdom Trier, een welvarende wijnhandel met protestant Nederland, Groot-Brittannië en Pruisen, en de Pruisische hoofdstad Berlijn, waar haar katholieke burgers geen wijn mocht verhandelen. Naast Bordeaux was de stad Traben-Trarbach de belangrijkste handelsplaats voor wijn op aarde. In 1883 was de stad verbonden met het Duitse spoorwegnet en zijn hoofdspoor van Berlijn naar Metz, zorgde voor een moderne manier om Mosel-wijnen over de hele wereld te verzenden. Bijgevolg is een rijke klasse van kooplieden het toneel voor een stedelijke revival. Still Traben-Trarbach is een centrum voor Mosel Riesling met ambitieuze, innovatieve wijnhuizen.Villa Huesgen                Duitsland

Alcohol :  12 %

Ph :

Type :  wit

Druif : riesling

Stijl :  fruitig

Volheid :   

Afsluiting : kurk

Schiefer Riesling

Alcohol : 11,5 %

Ph :

Type : wit

Druif : riesling

Stijl : droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Riesling By the Glass

  onze selectie

- Riesling By the Glass

- Schiefer Riesling

- Alte Reben Riesling

- Weissburgunder
  prijzen 

Alcohol : 11 %

Ph :

Type : wit

Druif : riesling

Stijl : fruitig

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Alte Reben Riesling

Alcohol :  12,5 %

Ph :

Type :  wit

Druif : pinot blanc

Stijl :  droog

Volheid : licht  

Afsluiting : draaistop

Pinot Blanc Weissburgunder

Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen