Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Puglia ligt in de hak van de Italiaanse laars. Het is een omvangrijk, verlaten gebied, gedomineerd door grote landbouw- en wijnbedrijven.

In de 15de eeuw vestigde de edele Napolitaanse Francesco Zecca familie een landbouwbedrijf op het grondgebied van Leverano, in het hart van Salento.  In die tijd was het gebied tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee een belangrijke leverancier van druiven en vatwijn.

Sinds 1580 verbouwen en vinifiëren de Conti familie de edele druiven van de Puglia en verenigen traditie en moderne techniek in prachtige wijnen.  Hun familiewijnbedrijf is uitgegroeid tot één van de belangrijkste van zuid Italië.

De wijnen van Conti Zecca komen uit de buurt van de stad Lecce, middenin de hak. Een aantal van hun wijngaarden ligt aan de kust. Deze brengen lichtere wijn voort omdat de bodem daar niet zo diep is. De landinwaarts gelegen wijngaarden hebben een diepere bodem. De wijnen die daarvandaan komen zijn wat voller, met dikker fruit.

Primitivo is een Pugliese druif, die haar naam dankt aan de vroege rijping, en die verwant zou zijn aan de Zinfandel uit Californië.

In de zeventiende eeuw stond Salento bekend als het wijngebied van uitmuntendheid in Europa voor de productie van bulkwijn. Op de Conti Zecca-landgoederen worden Negroamaro-, Primitivo- en Aglianico-druivensoorten geteeld en die speelden een belangrijke rol in de economische betrekkingen tussen het Bourbon-koninkrijk en Frankrijk, Engeland, Zweden en Denemarken. De familie Zecca wordt zo het steunpunt van de ontwikkeling van het gebied om de nobele titel Conti te ontvangen van paus Leo XIII.

Conti Zecca heeft altijd grote inspanningen geleverd om te luisteren naar het land, het te begrijpen en er goed gebruik van te maken totdat uiteindelijk, in de vroege jaren 1900, de productiecyclus van teelt tot vinificatie van de druiven van het landgoed was voltooid, zonder ooit de subtiele balans van de plaats. De overgang van de wijnstok naar de kelder was een natuurlijke ontwikkeling, die het bedrijf vandaag nog steeds met dezelfde toewijding volgt.

In de loop van de tijd is de identiteit van de mensen en de plaats overlapt, waardoor herinnering en natuur samenkomen. Een harmonieus samenleven tot stand gebracht door passie en respect, vreedzaam en discreet bewaakt door degenen die betrokken zijn bij het ijverige werk van Conti Zecca.In 1935 werd het eerste wijnhuis van de familie Zecca gebouwd in Leverano. In de jaren 40 werd het wijnhuis uitgerust met moderne technologieën en machines om de hele productieketen van zijn wijnen te leiden tot het bottelen en in deze periode werd het eerste Conti Zecca-wijnetiket geboren, Donna Marzia.

Hun vier historische landgoederen - Cantalupi, Donna Marzia, Saraceno, Santo Stefano (in totaal 320 hectare) - van de familie Zecca zijn verstrengeld rond wilde verhalen van wolven, wonderbaarlijke gebeurtenissen op volle maan nachten, weerstand in de bloedige oorlogen tegen de Saracenen en natuurlijk liefhebbers, velen van hen zonder een "gelukkig einde". Deze legendes zijn onvergetelijk en gaven hun naam aan de wijnhuizen of de wijnen.


Sinds de jaren 1990 wordt het bedrijf geleid door de gebroeders Zecca: Alcibiade, Francesco, Luciano en Mario. Het bedrijf heeft nu 320 hectare wijngaarden tussen de provincies Lecce en Brindisi, verdeeld in landgoederen: Cantalupi, Donna Marzia, Saraceno, Santo Stefano. De kelder van het wijnhuis Conti Zecca is een van de grootste in Zuid-Italië, met 50 vaten Oostenrijkse eiken en 1600 vaten en grote Franse eiken vaten.


La Passione Segreta di Donna Elena                           Italië

Alcohol :  13 %

Ph :

Type : rood

Druif : negroamaro

Stijl :  droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

La Passione Segreta Negroamaro

Alcohol :  14 %

Ph :

Type : rood

Druif :  primitivo

Stijl : droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

La Passione Segreta Primitivo

  onze selectie

- La Passione Segreta Primitivo

- La Passione Segreta Negroamaro
Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen
  prijzen