Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Van de bergen van Majella en Gran Sasso in Chieti, tot de glooiende heuvels van Ortona die naar de oevers van de Adriatische Zee leiden, de wijngaarden van de Abruzzo bieden een verscheidenheid aan terroirs, gestreeld door zeebries en bergstromingen, wat zorgt voor ideale temperatuurbereiken voor een gezonde wijnstokgroei. Dankzij een unieke combinatie van bodem, blootstelling, klimaat en omstandigheden zijn er maar weinig locaties die beter zijn toegerust voor de productie van kwaliteitswijnen. Van hieruit brengen we naar alle uithoeken van de wereld de magie van onze wijnen, de meest ware uitdrukking van Montepulciano d'Abruzzo, Pecorino.


Niro is de combinatie van geschiedenis, traditie en uniciteit van hun territorium in Abruzzo in de Chieti provincie in Italië.  De naam zelf zit vol met verschillende verbanden en betekenissen die allemaal verband houden met de geschiedenis van wijn in de Abruzzo regio. In het verleden werd Montepulciano in de Abruzzen geïdentificeerd als "Vino Nero" / "Zwarte Wijn" en ook tegenwoordig wordt het vaak op die manier genoemd. Abruzzo is rijk aan getuigen van de eeuwenoude wijntraditie die al bestond in de Romeinse tijd.

In het NIRO-label wordt deze band benadrukt door het mozaïek dat een duidelijke verwijzing is naar de prachtige zwarte mozaïeken die de goddelijkheid van Neptunus en andere mythologische figuren uitbeelden die herontdekt zijn in het Archeologisch Park van de Romeinse baden in de gemeente Vasto, dat enkele van de meest belangrijke en grote mozaïeken die sindsdien zijn blootgelegd langs de Mid-Adriatische kust, met een totale oppervlakte van ongeveer 250 m², samen met een reeks bijkeukens met overblijfselen van thermische bestrating, bassins, reservoirs en een grote hal geplaveid met verfijnd marmer.

 

De druiven waarvan ze deze wijnen produceren, koesteren het historische en culturele erfgoed die typisch zijn van dat gebied. In die wijngaarden is de mens in staat om de diepe kenmerken van de wijnstokken te verkennen door druiven te verkrijgen die de veelzijdige aspecten van de lokale wijnstokken tot uitdrukking kunnen brengen.

Hun Montepulciano, in het bijzonder, wordt verkregen door middel van de oude en herontdekte techniek van de zeer lange maceratie van de schillen, die een wijn produceert met een hoge concentratie aan extracten en polyfenolen die, na lange tijd en jaren, een langdurige band met de bijzondere kenmerken van hun territorium, te beginnen met de intensiteit van zijn kleur, die zo rijk en donker is dat hij bijna «zwart» is, zoals de naam van hun NIRO-lijn suggereert.
Niro                           Italië

Alcohol :  13 %

Ph :

Type : wit

Druif : passerina

Stijl :  droog

Volheid :  medium

Afsluiting : kurk

Niro Passerina

Alcohol :  13 %

Ph :

Type : wit

Druif : pecorino

Stijl : droog

Volheid :  medium

Afsluiting : kurk

Niro Pecorino

  onze selectie

- Niro Pecorino

- Niro Passerina

- Niro Montepulciano d'Abruzzo
Alcohol :  13,5 %

Ph :

Type : rood

Druif :  montepulciano

Stijl : droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Niro Montepulciano d’Abruzzo

Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen