Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Wijnselectie bij gerechten met hopscheuten


Hopscheuten worden ook wel eens ‘het witte goud van Poperinge’ genoemd. Dit erkend streekprodukt en fijne delicatesse uit de Westhoek is maar héél kort en beperkt verkrijgbaar.

De hopplant kent nog verschillende andere toepassingen. In het Hopmuseum kom je o.a. te weten waarom Poperinge dé hoppestad is en hoe de hop vroeger werd geteeld.

Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Een beperkt aantal hopboeren uit Poperinge oogst in maart met de hand de witte scheuten op hun veld. Hopscheuten worden best dezelfde dag nog gegeten. Hopscheuten hebben een subtiele aardse smaak en zijn ietwat bitter zoals witloof.

De subtiele nootachtige smaak van deze delicatesse brengt in de maand maart bij de restaurantchefs meteen de lente op uw bord. Ze gebruiken meestal het krokante gedeelte.

Net voor een scheut van de hopplant aan de hopdraad wordt aangelegd, kan het teveel aan scheuten worden geoogst. De teler legt eerst de wortelblok bloot en kraakt er vervolgens de jonge witte scheuten met de hand af. Een arbeidsintensief werk dat meteen de hoge prijs van deze lenteprimeurs verklaart. De weersomstandigheden bepalen bovendien wanneer de oogst op het veld kan beginnen en hoe lang deze kan duren.


Voor wie hopscheuten zelf wil bereiden zijn er tal van gerechtjes.

Waar moet men voornamelijk op letten met hopscheuten ?


Bij hopscheuten serveert men een frisse wijn met veel aroma’s en smaak die doen denken aan rijp zoet fruit, zoals abrikoos of perzik, mango of meloen.
We wensen jullie alvast veel genot met uw hopscheuten !

Hopscheuten  home pagina