Donkiesbaai
Op ongeveer 3,5 uur rijden ten noorden van Kaapstad ligt een open baai met wit zand bezaaid met zwarte mosselen en kelp, waar het ijskoude water van de Atlantische Oceaan tegen de kust klotst.
Dit is Donkiesbaai, waar men sinds 1873 al vier generaties lang vakantie viert. Deze bescheiden plek leent zijn naam aan een avontuurlijke assortiment wijnen uit de Piekenierskloof. De wijn is gemaakt met de keuken van de westkust in gedachten. Kreeften, harders en een koud glas wijn maken deel uit van de geschiedenis van Donkiesbaai.
De westkust is een plek die iemands ziel, begrip en waardering voor de eenvoudige dingen in het leven versterkt. Voor velen is het een harde, woestijnachtige onbekende grens, maar voor degenen die de energie en ongerepte schoonheid ervan hebben ervaren, wordt het een levensverrijkende plek.
Donkiesbaai is een selectie van wijnen die eigendom is van Jean Engelbrecht. Ze worden geproduceerd door het wijnhuis Guardian Peak dat gelegen is in de voetheuvels van Helderberg. Engelbrecht is ook eigenaar van het gerenommeerde wijnhuis Rust en Vrede. De naam Donkiesbaai komt van Jean Engelbrechts geliefde vakantieoord Donkin Bay, dat ook wel verbasterd naar Donkiesbaai.
De druiven voor deze wijnen komen uit de bescheiden regio Piekenierskloof, die ongeveer 80 km landinwaarts vanaf de kust ligt. Niet-geïrrigeerde struikwijnstokken worden geplant in diepe zandgronden. Verhoogde locaties hebben een warm klimaat met verkoelende avondwinden. De resulterende wijnen bieden complexiteit en finesse in een toegankelijke stijl.
Beschikbaarheid van de Donkiesbaai wijnen is zeer beperkt !