Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

 Wijnhuizen  Australië


Australië is zowel in termen van kwaliteit en omvang van zijn wijneconomie een zeer belangrijke wijnproductieland en staat op de zesde plaats in de wijnproductie in de wereld. Australië behoort met een zeer toegewijde en professionele industrie op gebied van onderzoek en ontwikkeling al lang in de voorhoede van de 'Nieuwe Wereld' wijn renaissance.

Zowel Australië als de algemene wijnindustrie profiteerden van de technologische vooruitgang in de wijnbouw, die gemaakt werd door verschillende organisaties, zoals o.a. de Australian Wine Research Institute ( AWRI ). Hun bijdrage tot doeltreffende wijngaardmanagement is ook ongeëvenaard. Goed gekwalificeerde wijnprofessionals hebben hun kennis verspreid naar vele uithoeken van de wereld.


Het uitgestrekte landschap met zijn enorm aanbod aan geografische en klimatologische omstandigheden maakt Australië tot één van de meest veelzijdige wijnbouw country clubs in de wereld. Het klimaat wordt er beïnvloed door de zuidelijke breedtegraad, maar ook de hoogte en de nabijheid van de oceanen spelen natuurlijk ook een belangrijke rol. Wijn wordt geproduceerd in heel Australië, maar de overgrote meerderheid wordt gemaakt in het zuidoosten (New South Wales, Victoria en South Australia).

Het aanbod bevat o.a. cult wijnen op basis van haar eigen Shiraz, zuidelijke Rhône - stijl blends, , zeer gewaardeerde Chardonnay (met of zonder eikinvloed), Hunter Valley Semillon, zware en complexe versterkte dessertwijnen.

In aanvulling op hun hoge productienormen en hun reputatie heeft Australië een uitgebreid appellation systeem ontwikkeld.

Na een zorgvuldig marktonderzoek hebben we  ons aanbod  van Nieuwe wereldwijnen uitgebreid met een aantal topwijnen van de wijnhuizen McGuigan en Tempus Two.


McGuinan wines
Onze wijnhuizen