Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Alcohol : 13,36 %

Ph : 3.74

Type : rood

Druif: pinot noir

Stijl :  

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Cuvee Cinema Pinot Noir

Alcohol :  13,9 %

Ph: 3.45

Type : wit

Druif : chardonnay

Stijl :  chardonnay op hout

Volheid :   

Afsluiting : kurk

The Agnes Chardonnay

Alcohol : 13,53 %

Ph: 3,77

Type : rood

Druif: pinot noir

Stijl :  

Volheid :  medium tot vol

Afsluiting : kurk

Peter Max Pinot Noir


Crystallum wijnen  


Crystallum Wines is een boetiekwijn-onderneming  die gestart werd door de gebroeders Andreas en Peter- Allan Finlayson in 2007. Andreas en Peter-Allan zijn reeds derde generatie wijnproducenten, zonen van de Zuid-Afrikaanse Pinot Noir en Chardonnay pionier, Peter Finlayson.

Deze nieuwe “strobalen” wijnmakerij is in de laatste fase van haar voltooiing en in lijn met de nadruk op ecologische duurzaamheid. De wijnmakerij werd gebouwd met behulp van gerecycleerd staal, klei en steen van het pand en  de strobalen van een boerderij, die iets verderop gelegen was.


Ze hebben ook gebruik gemaakt van een mix van gerecycleerd papier en klei voor het bepleisteren van de muren, en creëerden alzo een geheel natuurlijke muur die een constante, koele, natuurlijk gereguleerde interne omgeving  uitstraalt om mooie wijnen te maken.

In 2009 werden hun Pinot Noir en Chardonnay reeksen op de markt gebracht. Ze richten zich op het vrijmaken van bepaalde selecties op vaten van Chardonnay en Pinot Noir die de invloed van variaties in de streek op deze cultivars verder zal weerspiegelen.

Ze maken echter ook een blend waarvan de verschillende componenten samenkomen om een ​​wijn van complexiteit en belang te creëren. In de toekomst zijn ze van plan om Chardonnay en Pinot Noir van verschillende sites in de Walker Bay regio, en ook uit plaatsen in gebieden verder weg te gebruiken.


Zij bieden de consument de ervaring van een door één familie gerund bedrijf met een kelder die zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk is en  deel uitmaakt van haar majestueuze omgeving.  Hun wijnen zullen  altijd een vertegenwoordiging van plaats uitstralen en worden met volle overtuiging gemaakt .


Wijnmaker Peter werd in de stad Hermanus geboren in 1981, twee jaar nadat zijn vader verhuisde naar Hermanus om de eerste wijnmaker in het gebied voor Hamilton Russel te worden. Dit was in de periode waarin Stellenbosch werd aanzien als de enige regio, die geschikt was voor het produceren van kwaliteitswijnen.

Na zijn studies aan de universiteit van Stellenbosch in 2006 volgde Peter-Allan een opleiding tot wijnmaker en ging de bal voor  het maken van de Crystallum wijnen aan het rollen. Hij werkte in Europa gedurende drie oogsten in verschillende kelders in Bourgondië (Comte Armand, Le Jeune), Priorat en bracht enige tijd door in Oostenrijk.
  onze selectie

- Clay Shales Chardonnay

- Cuvee Cinema Pinot    Noir

- Peter Max Pinot Noir

- The Agnes Chardonnay
  prijzen 

Alcohol :  13,5 %

Ph : 3.21

Type : wit

Druif : chardonnay

Stijl :  chardonnay op hout

Volheid :  

Afsluiting : kurk

Clay Shales Chardonnay

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home