Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Steenberg


Steenberg wijn estate geniet het aanzien dat het de oudste boerderij is in het schilderachtige dal van Constantia, welke over het algemeen wordt beschouwd als de eerste regio van wijngaarden van Zuid-Afrika. Met zijn koele, zee-gerichte hellingen en majestueuze granieten bergkammen, heeft de wijngaard van Steenberg een wereldwijde reputatie voor het produceren van uitstekende Kaapse wijnen. Het landgoed beschikt over een ultra moderne wijnmakerij, die enkele van de beste van het land bekroonde wijnen produceert.  

Steenberg - 'Berg van steen' - klinkt romantisch, maar de oorspronkelijke naam was nog mooier: het droeg de naam 'Swaaneweide' - de voederplaats van zwanen.


Of zwanen inderdaad naar beneden vliegen om te drinken en te zwemmen in het koele heldere water van de boerderij, of dat de eerste eigenaar, Catharina Ras, nostalgisch was over haar vroegere huis in Lübeck, aan de Baltische kust van Duitsland, is moeilijk te zeggen. Catharina heeft waarschijnlijk de naam aan de boerderij gegeven om wat ze dacht waren zwanen die niet van nature voorkomen in Zuid-Afrika en zeker niet Constantia. Er wordt gedacht dat ze spoorwiekganzen voor zwanen hield want vandaag vind je nog steeds een grote populatie van deze spoorwiekganzen op Steenberg .

Steenberg onderging uitgebreide bodem- en micro-klimaat-analyses voordat er aan een volledig herbeplantingprogramma werd begonnen. Er zijn ongeveer 62ha onder wijnstok, waarvan 60% wit: Sauvignon Blanc (50% van het totaal aanplant) en Semillon. De rode rassen zijn Merlot, Cabernet Franc en Shiraz. De boerderij is ook één van een handvol wijnbedrijven in de Kaap, die geïnvesteerd heeft in de rode Italiaanse variëteit Nebbiolo.

De filosofie is dat de "wijnen geteeld worden in de wijngaard en daarna verzorgd worden in de wijnmakerij". Speciale aandacht werd daarom gegeven in het verkrijgen van de beste en laatst bekende klonen die afgestemd worden op de juiste gronden en hellingen.

Uit de analytische oog van General Manager John Loubser  vormen de belangrijkste ingrediënten om een ​​superieure wijn  te maken: de kwaliteit van de wijngaarden, het klimaat en de zachte menselijke interventie om de druif te laten doen wat het van nature uit doet. De positieve en gevoelige passie van John aan de wijnindustrie drukt zijn onuitwisbare stempel op de wijnen van Steenberg.  

John laat wijnen ontstaan die ​​synoniem zijn aan de eerste eigenaar van Steenberg, Catharina, die dit landgoed ontwikkelde en er werkte, en die nu 320 jaar later vrucht dragen door haar essentie en kracht. De wijnen zijn klassiek en doen denken aan de oude wereld, ze complimenteren heerlijk maaltijden terwijl ze het perfecte huwelijk van lekker eten en goede wijn creëren.Alcohol :  13 %

Ph : 3.34

Type : wit

Druif : sauvignon blanc

Stijl :  droog

Volheid :  

Afsluiting : draaistop

Rattlesnake Sauvignon blanc

  onze selectie

Steenberg series

- Rattlesnake Sauv.blanc
  prijzen 
Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home