Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

McGuigan wines in Hunter Valley


Owen McGuigan vestigt zich in 1880 in Hunter Valley. Zijn inkomen van zijn melkveebedrijf  wordt verstrekt door zijn werk in de wijngaarden. Samen met zijn vrienden genieten ze regelmatig van een paar glazen wijn.  Zijn pioniersgeest en hard werken legden de basis voor McGuigan’ erfenis.
Zoon Perc werkt zich op tot het beheer van een grote wijnmakerij in Hunter Valley. Hij was altijd in de voorhoede van de grote veranderingen in de Australische wijnindustrie, werd ingewijd als een ‘Hunter Valley Living Legend’ en gaf zijn ervaring door aan zijn zonen Neil en Brian.


In de periode 1960-1980 brengt Brian McGuigan een frisse benadering van de wijnbouw en het runnen van een wijnmakerij.  Samen met zijn vrouw Fay en jongere broer Neil bouwen ze uiteindelijk hun eigen grote wijnbedrijf. Brian was niet zoals een traditionele wijnmaker en bestudeerde van welke wijnen en wijnstijlen zijn klanten genoten en zo werd hij de kampioen voor de wijnconsument.

De McGuigan kelder, in het hart van de Hunter Valley, kreeg in 1999 een 2de locatie in de Barossa Valley in Chateau Yaldara en werd in 2002 de vierde grootste wijnmaker van Australië.   Ze behoren tot één van de meest gerenommeerde wijnbedrijven in de wereld. In 2012 behaalden ze voor de derde keer in een periode van vier opeenvolgende jaren de titel van ‘International Wijnmaker van het Jaar’.  De enige wijngaard in de wereld die deze prestigieuze prijs drie keer behaalde.

Vandaag de dag is de vierde generatie McGuigan actief met Neil aan het roer om de familietraditie in ere te houden. Twee wijnmakers zijn verantwoordelijk voor de twee wijnhuizen in Hunter Valley en Barossa Valley. Daar worden de druiven van de verschillende wijngaarden samengebracht.

Ze luisteren naar de noden van de consument en produceren uitmuntende wijnen aan de beste prijs-kwaliteit!

Hun Black Label serie wordt ook wel "de smaak van Australië" genoemd. Het zijn volle, fruitige wijnen. Allen herkenbaar aan hun druivensoort, heerlijke smaken en buitengewoon lekker !


Verfrissende topwijnen  met een  uitzonderlijke kwaliteit - prijs verhouding !


Alcohol : 12 %

pH :

Type : wit

Druif : chardonnay

Stijl :  

Volheid :   

Afsluiting : draaistop

Black Label Range Chardonnay

Alcohol : 13 %

pH :

Type : rood

Druif : shiraz

Stijl :  

Volheid :  intens

Afsluiting : draaistop

Black Label Range   Shiraz

Alcohol : 12,5 %

pH

Type : wit

Druif : pinot gris

Stijl :  

Volheid :  

Afsluiting : draaistop

Black Label Range Pinot Grigio


Alcohol : 13 %

pH

Type : rood

Druif : cabernet sauvignon

Stijl :  droog

Volheid :  vol

Afsluiting : draaistop

Black Label Range Cabernet Sauvignon

  onze selectie

Black Label Range

- Cabernet Sauvignon

- Chardonnay

- Pinot Grigio

- Shiraz
  prijzen 
Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen