Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Dry Fino sherry van Douglas Green


Douglas Green is een wijngaard die een traditie van innovatie en kwaliteit in stand houdt. Het verhaal van Douglas Green begon ongeveer een eeuw geleden wanneer een wijnboer uit de Paarl begon met rechtstreeks wijn te verkopen aan zijn klanten, die hun eigen vaatjes meebrachten.

In 1942 heeft de ondernemer, Douglas Green, ook uit de Paarl afkomstig, het wijnbedrijf gekocht en verder uitgebreid met een volledig assortiment wijnen. Door te luisteren wat klanten willen voorzien ze een internationale markt van wijn.


Zoals elke cépage krijgt ook de productie van hun sherry-type wijnen een eigen aandacht en stijl. Hun kwaliteitscontroles eisen talent en ambitie van hun team, alsmede toegewijde oenologie.


Deze bleekgeel goud gekleurde sherry wordt gemaakt volgens de traditionele Criadera methode waarbij meelgist langzaam in de jonge wijn doordringt voor het mengen volgens de solera methode voor een consistente en trage rijping op hout.

Geur van elegante bloemen en nootachtige smaken. Een perfecte aperitief of aangenaam te consumeren bij lichte soepen zoals consomé en visgerechten.


Eenheidsprijs : 13,95  Euro per fles  -   12,75  Euro per fles bij aankoop van minimum 6 flessen.


Aperitief & portwijn

In ons gamma van met druiven gemaakte dranken hebben we voor U een selectie van sherry, versterkte (type porto) dranken, grappa en gin.

Daarnaast hebben we  op onze ‘cocktails met wijn’ pagina een aantal suggesties voor het maken van fijne cocktails.


 
 


 cocktails met wijn 

Portwijnen uit Portugal

Quinta de Romaneira


De geschiedenis van Quinta da Romeneira - een conglomeraat van dertien quintas - begint als port-producent in 1872. De druiven die worden geoogst worden doorverkocht aan Taylor's, één van de meest bekende Port-shippers. Monteiro de Barros heeft gezorgd dat het domein zijn huidige omvang kreeg in 1940. In 1967 wordt de Quinta aangekocht door een architect, Antonio Borges Vinagre. Hij zou ervoor zorgen dat de inmiddels ietwat vervallen Quinta weer in de originele staat wordt hersteld, maar zijn dood belet dat. Zijn dochter en haar man, de heer Soares da Costa, vatten de plannen van de overledene op. Beetje bij beetje wordt de Quinta in zijn oude luister hersteld.


Wijnmaker António Agrellos werd twee keer uitgeroepen tot Port-wijnmaker van het jaar. Hij werkt al 18 jaar samen met Christian Seely.


Het is een groot domein van 412ha, dat behoort tot de grootste 4 van de regio, het beslaat meer dan 3 kilometer van de oevers van de Douro. De wijnstokken groeien op de terrassen aan de steile oevers van de rivier. De wijngaard is hoofdzakelijk aangeplant met Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz enTinto Cao met daarnaast ook nog een klein aantal witte druivensoorten.


Hoewel techniek alleen niet kan zorgen voor een goede wijn, is het maken van een goede wijn erg moeilijk zonder de goede hulpmiddelen.  In 2005 werd  besloten om een nieuwe ideale Douro vallei wijnkelder op te zetten. De meeste wijnhuizen in de Douro zijn erg pittoresk, maar meestal niet erg praktisch. Bij Romaneira  bevind zich tweederde van het wijnhuis onder de grond, wat de perfecte stabiele omstandigheden biedt voor het opslaan en bewaren van portwijn. meer informatie omtrent gamma