Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Spaanse Cava dateert vanaf de 19e eeuw onder de naam Xampán, verwijzend naar Champagne.  Daar de Franse benaming beschermd is worden alle Spaanse mousserende wijnen Cava (kelder) genoemd. deze worden vooral geproduceerd in de Penedèsstreek, een wijngebied ten zuidwesten van Barcelona in Catalonië (Spanje) of in de Ebro vallei.

Wijnen met de kwaliteitsaanduiding ”Cava” bestaan traditioneel uit een mengsel van het sap van drie inheemse druivenrassen: Macabeo, Parellada en Xarel·lo, alhoewel er ook andere rassen gebruikt worden. Volgens de ‘método tradicional’  geschiedt de tweede gisting met minstens negen maanden op de fles en krijgt deze cava zijn koolzuur.  Een wet en een toezichthoudende commissie waken sinds november 1991 over de constante kwaliteit van de cava. Een echte cava is aan de vierpuntige ster onder op de kurk te herkennen. Daarnaast kan cava ook nog een oorsprongsbenaming krijgen, als hij in een welomschreven streek gemaakt wordt.


Cava’s worden ingedeeld naar de zoetheid die afhangt van de hoeveelheid suiker in de wijn voor de tweede gisting. Van zeer droog naar zoet zijn er zeven categorieën:

- Brut natuur is zonder toevoeging van suiker

- Extra brut heeft niet meer dan 6 gram suiker per liter

- Brut heeft tussen de 6 tot 15 gram suiker per liter

- Extra seco heeft 12 tot 20 gram per liter

- Seco heeft 17 tot 35 gram per liter

- Semi-seco heeft 33 tot 50 gram per liter

- Dulce heeft meer dan 50 gram per liter.


Villa Clara Brut


Deze temperamentvolle schuimende Villa Clara cava bestaat uit 70% Macabeo en 30% Parellada. Na de productie op de traditionele methode geschiedt de tweede fermentatie minimum 12 maanden op fles.


Fruitige aroma’s van citrus en groenen appel met verouderingstoetsen. Goed gestructureerd in de mond met een goede balans van frisheid op het einde.


Deze droge strogele cava brut met groene schaduw is een echte aanrader voor liefhebbers van bubbels.


Eenheidsprijs : 8,80 Euro (aankoop van minimum 6 flessen)Flor de Raim Brut


Deze uitstekende schuimende Flor de Raim cava  bestaat uit 60% Macabeo en 40% Parellada. Na de productie op de traditionele methode geschiedt de tweede fermentatie minimum 9 maanden op fles.


Fruitige aroma’s van groene appel en citrus. Goed gestructureerd in de mond met een goede balans van frisheid met aangename afdronk.


Deze droge, lichtgele cava brut met groene schaduw is een echte aanrader voor liefhebbers van bubbels.


Eenheidsprijs : 8,80 Euro (aankoop van minimum 6 flessen)

.Picaire Brut


Deze extra brut en elegant schuimende Picaire cava  bestaat uit 60% Macabeo en 40% Parellada. Na de productie op de traditionele methode geschiedt de tweede fermentatie minimum 14 maanden op fles.

Fruitige aroma’s met toetsen van groene appel en ananas met aangename verouderingstoetsen. Goed gestructureerd in de mond met een goede balans ven een langgerekte afdronk.

Deze extra droge cava  brut,is lichtgeel van kleur met groene schaduw is een echte aanrader voor liefhebbers van bubbels.


Eenheidsprijs : 8,80 Euro (aankoop van minimum 6 flessen)Cabaret Especial


Het wijnhuis Josep Masachs is gelegen in Vilafranca del Penedès en werd in 1930 opgericht. Vandaag de dag is het de derde generatie Masachs die het wijnhuis in handen heeft.

Het wijnhuis bezit circa 43 hectare wijngaarden die beplant zijn met de druivensoorten Maccabeo, Xarello en Parellada. Cavas Masachs produceert jaarlijks zo'n 2,5 miljoen flessen, hiervan wordt 15% geëxporteerd.

Cavas Masachs produceert voor ons de lichtgele Cava Cabaret Especial gemaakt van Xarel-lo, Macabeo, Viura, Parellada met aroma’s van citroen, groene appel, peer en witte pompelmoes. Deze cava heeft een fruitige afdronk met mooie aanwezige zuren naar de finish toe.Eenheidsprijs: 9,90 Euro

(aankoop van minimum 6 flessen)


.Cava

Flor de Raim Brut Rosé


Deze cava, die gemaakt wordt door het wijnhuis Vinicola Saral in Catalunya, bestaat voor 100% van Trepat druiven.  De 2de fermentatie op fles gebeurd na de traditionele productiemethode met een minimum van 12 maanden op fles en zorgde voor kleine parelende bellen. Deze donkerroze gekleurde cava geeft aroma’s van rode bessen met voornamelijk framboos en aardbei. Goed gestructureerd en fruitig in de mond, zeer goed opbruisend, goede balans met frisheid bij een mooie droge afdronk.Eenheidsprijs : 8,80 Euro (aankoop van minimum 6 flessen)

.