Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

26 april = Drink Viognier dagViognier is een witte wijn met textuur die zijn oorsprong vindt in de historische appellatie Condrieu in Zuid-Frankrijk. Gedefinieerd door zijn geparfumeerde aroma's, produceert Viognier enkele van de grootste witte wijnen ter wereld. Op deze internationale Viognier dag heffen we allen het glas op deze aromatische, romantische druif.


Viognier is een haalbare keuze voor mensen die houden van witte wijn die droog is maar ook zacht en rond aanvoelt, met een medium tot volle body, plus kwaliteiten die de meer verwachte smaken van chardonnay overstijgen. Naast de zware, textuursensaties van Viognier, kan het bedwelmende bloemige en sappige fruitaroma's bieden - toetsen van lentebloemen plus perziken en abrikozen, en zelfs van weelderige tropische vruchten.


Viognier heeft een lage natuurlijke zuurgraad, dus het is niet de wijn om te kiezen voor die frisse verfrissende pit aan het eind van de dag. Onze smaakpapillen zijn subjectief, maar deze druif creëert typische smaken van kamperfoelie, rozen, sinaasappels, witte perziken, bijenwas, abrikozen en oranjebloesem. Hoe warmer het klimaat waar de druiven worden verbouwd, hoe meer de smaken van rijp fruit naar voren komen, wat de moeite waard is om in gedachten te houden bij het selecteren van een fles.


Waar de Viognier ook vandaan komt, het is echter het soort wijn dat romantiek belooft. Inheems in Condrieu in de Noord-Rhône van Frankrijk, nu wordt deze prachtige wijn ook gemaakt in Australië, Argentinië, Italië, Zuid-Afrika en Californië, waar hij vaak prachtig rijpt op eikenhout. Op eikenhout wordt deze wijn nog rijker, zwaarder en bloemiger, maar natuurlijk heeft het een subtielere geur, bijna als een Engelse tuin.


Ondanks of dankzij de bedwelmende geur van deze wijn kan hij bij een groot aantal gerechten passen. Door de zachte kruiden en witte bloesems is het een goede match voor meer sappige visgerechten zoals kreeft, zalm of garnalen in een botersaus, maar het kan evengoed gedronken worden bij gegrild vlees op uw barbecue. De lagen van smaken en dat breinbrekende gevoel van zoetheid zorgen er ook voor dat het een aanvulling is bij Thaise schotels, gerechten op smaak gebracht met amandelen of kruiden zoals basilicum en dragon en zelfs gestoofd fruit. Laat deze wijn eigenlijk gewoon zingen bij een fruitig vleesgerecht zoals tajine van kip en abrikoos, gebraden varkensvlees met ananas of eend in hoisinsaus.


Viognier wijn wordt echt beïnvloed door temperatuur, dus als je hem rechtstreeks uit de koelkast op een koele zeven graden serveert, wordt hij frisser en zachter, terwijl je hem een ​​paar minuten aan de kant laat staan ​​voordat je hem op ongeveer 12-13 graden serveert. Zoals met alles wat met wijn te maken heeft, leer wat je lekker vindt en geniet ervan zoals je wilt. Fijne internationale Viognier-dag!

Bonsella’s Viognier selectie


Bellingham Bernard Series Hand-picked Viognier (Zuid Afrika): 13,85 € per fles bij afname van minimum 6 flessen.


Creation Viognier (Zuid Afrika): 10,90 € per fles bij afname van minimum 6 flessen.


Lismore Viognier  Age of Grace (Zuid Afrika): 21,75 € per fles bij afname van minimum 6 flessen.


Lismore Viognier Reserve (Zuid Afrika): 43,30 € per fles bij afname van minimum 6 flessen.


Ridgeback Viognier (Zuid Afrika): 16,85 € per fles bij afname van minimum 6 flessen.


Viognier Dag  home pagina  26 april 2024