Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


International Rosé Dag doemt in de verte op. Ze heeft een heel jaar gewacht om de rode en witte wijnen te vergeten, al was het maar voor deze ene glorieuze dag.
14 augustus werd uitgeroepen tot Internationale Rosé-dag, zodat u met ontspannen genot kan genieten van de grootste roze drank die bij mens en dier bekend staat.

Alhoewel in sommige landen  in de maand juni al een Rosé dag wordt gevierd en men her en der niet eensgezind raakt over de effectieve Rosé dag raden we aan dan je uw rosé dag zelf kiest al lijken alle vrijdagen van de mand augustus ons ook niet slecht te zijn als keuze.


We starten onze internationale tour in Zuid-Afrika, waar ze verrassend weelderige rosés produceren. Ze kunnen onvoorspelbaarder en uniek zijn, dus als je tussen rosé-liefhebbers loopt, probeer dan deze zomer de volgende rosé-wijnen eens.


Almenkerk's Lace Rosé gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven  of Creation Rose, een blend van Grenache noir en Viognier druiven. Ernie els Big Easy Rosé gemaakt van Cabernet Sauvignon druivenVondeling Rosé van Merlot druif. Graham Beck heeft de prachtige Gorgeous wijn gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay. Als alternatief kunt u genieten van hun uitstekende bubbels met name hun Brut Rosé Méthode Cap Classique.

Van de Pinotage-druif hebben we naast een lichte Beach House Rosé of Oude Kaap Rosé, een uitstekende Berry Bush Rosé uit de Bellingham's Tree Range, The Fishwives Club Pinotage Rosé en Warwick's First Lady Rosé. De Kaapse Leeuw Rosé is een blend van Chenin Blanc en Pinotage, terwijl Oudeskip Rosé gemaakt werd van Cinsault druiven.

Als je genoeg hebt van deze rosés uit dit deel van de wereld, gaan we naar het warme klimaat van Argentinië, waar Susanna Balbo, één van Mendoza's belangrijkste wijnmakers, de lievelingrassen Malbec naar nieuwe hoogten tilt met haar ongelooflijk verbluffende Crios Rosé. Smaken variëren van licht geroosterd tot karamelachtig en de wijn heeft een licht, maar viskeus mondgevoel. Deze rosé zou zwak in de knieën zijn bij de gedachte aan een enigszins zeldzame biefstuk.
Pink Sin, gemaakt van Zinfandel druiven, is een Chileense rosé geproduceerd door Montgras. Hun Early Harvest Rosé van Zinfandel druiven geteeld op oude wijnstokken is ook niet te versmaden.
In Frankrijk leeft de fantasie van een roséliefhebber. Het is het ding waarvan dromen zijn gemaakt, echt waar. Van Champagne tot Languedoc hebben we een heerlijke Rosé Champagne (Pinot noir, Chardonnay & Pinot Meunier) van Bernard Remy en de Domaine La Grange Classique rosé gemaakt van Cinsault en Mourvèdre druiven, die trouwens goed samengaan met stevige vissen, zoals tonijn, en lichtere gerechten met olijven of een salade Niçoise.


Probeer eens de roze bubbels uit Spanje met onze Flor de Raim Cava rosé, begeleidend bij tapas met geroosterde paprika's, scherpe manchego-kaas en zoute ansjovis liefdevol gewikkeld rond amandelen.

Elke wijn is uniek en ongebruikelijk op zijn eigen manier. Elk van de flessen fluit "Drink me ... nip me en bewonder me op de Internationale Rosé Dag! "

Ongeacht welk rosé je op 14 augustus inneemt, het zal worden genuttigd en genoten, gedeeld met vrienden en familie.


Internationale  Rosé Dag  home pagina  14 augustus 2021