Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Pinot is een fantastische wijn gemaakt van een temperamentvolle druif. Met zijn rijke kleur en complexe smaken, wordt deze grotendeels beschouwd als een van de meest hedonistische wijnen. Pinot Noir bestaat al méér dan 2000 jaar en zijn oorsprong hebben in het Nijldal. Vanuit Egypte zou de verspreiding vooral door de Romeinen plaatsgevonden hebben. In de Romeinse tijd stond de druif bekend als Helvenacia Minor. Er zijn aanwijzingen dat de druif in de Côte de Nuits in Bourgogne (Frankrijk)  al in de vierde eeuw na Christus werd verbouwd, de eerste vermelding op schrift dateert echter van 1375.

Pinot Noir staat voor subtiliteit, charme en soepel fruit en lijkt in alles de tegenhanger van de Cabernet Sauvignon. Elegante bessen met een fluwelen smaak zorgen voor de perfecte aanvulling.


Aangezien Pinot Noir een moeilijke druif is, is zijn verspreiding niet onbeperkt. Hij gedijt alleen in relatief koele gebieden het beste nog op een warme, voedzame en vochthoudende bodem.  Zeer kenmerkend voor Pinot Noir is zijn 'terroirgevoeligheid'. De kleinste nuanceverschillen in bodem en klimaat zijn al in zijn wijnen terug te proeven, te meer omdat Pinot Noir bijna altijd ongemengd blijft. Er valt dus niets te verdoezelen of te corrigeren.  


Haar favoriete grond is kalksteen, al dan niet vermengd met ijzerhoudende klei. Hij boekt de beste resultaten op goed gedraineerde bodems. Hoe warmer de plaats, hoe beter de wijn zal worden. Een lang groeiseizoen en trage rijping bevorderen de aromavorming in de vruchten. De rijping ervan is relatief vroeg, dus dat maakt hem minder geschikt voor warme gebieden. Pinot noir is gevoelig voor de omvang van de oogst, dus er dient flink gereduceerd te worden voor de pluk.

interessant om weten is dat in Pinot Noir meer reservatrol voorkomt dan in andere blauwe druiven.  Reservatrol is een scheikundige stof die bijdraagt in het voorkomen van kanker.  Daarnaast bevat Pinot Noir ook veel saponines, dit is een stof die cholesterol afremt.


Deze druivensoort is in staat de meest fantastische wijnen voort te brengen, die zeer lang bewaard kunnen worden .

De bessen van de Pinot Noir zijn klein, groeien dicht op elkaar en hebben een dunne schil. De druif heeft slechts vier anthocyanen  (kleurstoffen) en geeft zodoende een kleurloos sap.  Pinot noir geeft wijnen met een goede kleur, extract en zuiverheid in geur en smaak.  Gebrek aan kleur en inhoud zal eerder het gevolg zijn van te hoge opbrengsten in de wijngaard en te korte inweking tijdens het wijnbereidingsproces.

Wereldwijd toont Pinot Noir rood fruit, lage zijdezachte tannines en weinig kleur (gewoonlijk niet zo’n heel donkere kleur).

Hij is charmant in z'n jeugd met een relatief snelle evolutie. Goede oude Pinot Noir heeft een unieke combinatie van delicaatheid en kracht. De wijnen hebben zelden dezelfde intensiteit als die van cabernet sauvignon of syrah, maar pinot noir kan ook wijn leveren met kleur en structuur.

Op Pinot Noir dag wordt deze wijn en de regio's van de wereld waarin deze druiven worden verbouwd gevierd.

Elke wijn verdient een dag gewijd aan zijn consumptie, en vanzelfsprekend is dit ook van toepassing voor de Pinot Noir. Pinot Noir is zo genoemd vanwege de donkere kleur van de druiven, en de dennenappel-vormige trossen die ze op de wijnstok verbouwen. Met een sterke voorkeur voor koelere klimaten, wordt de gelijknamige druif vooral in Bourgogne streek in Frankrijk, verbouwd, hoewel Willamette Valley, Oregon in de VS en de Walker Bay regio van Zuid-Afrika beide grote topgewassen produceren.

Natuurlijk is het kweken van Pinot Noir geen taak voor mensen met een zwak hart, want deze druiven zijn moeilijk te cultiveren en lastig om in wijn te veranderen.

Misschien is dat wel van toepassing voor een wijn die zowel rijk als complex is. De schil van de druiven is dun en biedt niet de bescherming van dikkere druiven, en kan alsdusdanig kieskeurig zijn tijdens het verouderingsproces, vaak onregelmatig en onvoorspelbaar. De strakke clusters vereisen een zorgvuldig beheer van de overkapping om rotting te voorkomen.


Pinot Noir Dag viert alles wat nodig is om deze wijn te produceren en de heerlijke mildheid die zich ontvouwt.

Pinot Noir is er in vele soorten die elk hun eigen persoonlijkheid en smaak dragen van de regio's waar ze vandaan komen. Kom samen met je vrienden en elk brengt een flesje van je favoriete Pinot Noir en verzamel vervolgens andere flessen met jaargangen van Pinot Noir waarmee je minder bekend bent. Pinot Noir Dag is een geweldige kans om uw palet te verbreden en te genieten van uw favoriete variëteit van deze donkere wijn. Geniet ervan en deel royaal !


Bonsella’s Pinot Noir selectie


Creation Pinot Noir (Zuid Afrika): 15,85 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Creation Reserve Pinot Noir (Zuid Afrika): 25,65 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Creation The Art of Pinot Noir (Zuid Afrika): 57 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Kruger Family Wines Pearly Gates Pinot Noir (Zuid Afrika) : 16,45 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Lismore Pinot Noir (Zuid Afrika) : 32,20 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


S.Balbo Ben Marco Pinot Noir (Argentinië) : 13,95 € per fles bij afname van minimum 12 flessen


Kovacs Nimrod Winery Pinot Noir 777 (Hongarije) : 16,40 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Waterford Estate Pinot Noir (Zuid Afrika) : 29 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Pinot  Noir  blend


Gorgeous (Zuid Afrika) : 8,80 € per fles bij afname van minimum 12 flessenInternationale  Pinot Noir Dag  home pagina  18 augustus