Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


De Grenache druif heeft ook een eigen dag, International Grenache Day, de derde vrijdag van september. Grenache is de vierde meest aangeplante druivensoort ter wereld. Toch is de druif wat minder bekend bij het grote publiek. Dat komt omdat je hem vaak als één van verschillende druivensoorten in een blend aantreft.


Grenache vindt men alleen in wijngebieden met een warm klimaat. De druif kan goed tegen droogte. De belangrijkste regio’s waar Grenache is aangepland zijn Zuid Rhône en Languedoc in Frankrijk en Rioja en Priorat in Spanje, waar deze druif Garnacha heet. Buiten het warme mediterrane klimaat is het simpelweg te koel om de druif evenwichtig en volledig tot rijping te laten komen. Maar ook in Zuid Afrika zijn er een beperkt aantal wijndomeinen die de Granache druif verbouwen.


De druiven zijn groot, met een dunne schil, hebben een hoog suikergehalte en weinig zuur. Grenachewijnen hebben zelden een diepe kleur, maar wel een rijk mondgevoel. Typisch zijn de indrukken van het rode fruit zoals aardbei, framboos en kers, met toetsen van specerijen o.a. witte peper en  zoethout. Als de wijn ouder wordt ontstaan er tevens impressies van toffee en krijgt hij een meer aards karakter o.a. bosgrond, leer en teer.

Hoewel dergelijke smaken misschien onaangenaam klinken voor degenen die geen oenofielen zijn kunnen ze een verrukkelijk aandachtspunt zijn voor degenen die van wijn hun passie maken.


De Grenache Association heeft Grenache Day vastgelegd om deze druif te vieren. In feite zijn er door de eeuwen nieuwe variëteiten verschenen.

Grenache noir is de meest algemeen bekende, maar er is ook Grenache Blanc die zo belangrijk is dat hij op de vierde plaats van meest aangeplante witte wijn in Frankrijk staat. Er is er zelfs een genaamd 'harige grenache' die is ontwikkeld om zichzelf te beschermen tegen transpiratie door hetzelfde donsmechanisme onder het blad dat aanwezig is in rozemarijn en andere planten aan de Middellandse Zee.

Grenache Day geeft je de kans om deze wijn, zijn geschiedenis, te ontdekken en voor een dag een beetje een oenofiel te worden.Bonsella’s Grenache selectieKruger Family Wines Old vines Grenache (Zuid Afrika) : 27,95 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Badenhorst Raaigras Grenache (Zuid Afrika) : 30,50 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Don Jacobo Vine Roots Garnache (Spanje) : 32,45 € per fles bij afname van minimum 6 flessenGrenache  rosé blend


Creation Rosé (Zuid Afrika) : 10,90 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Montgras Early Harvest Rosé (Chili) : 7,60 € per fles bij afname van minimum 12 flessen


Sans Prétention Rosé (Frankrijk) : 8,20 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Château de Majoulière Le Rose (Frankrijk) : 10,35 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Château de Majoulière Le Perle (Frankrijk)  : 11,80 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


GoBeUm Rosé (Spanje) : 13,80 € per vaatje van 3 literGrenache  rode blend


Creation Syrah - Grenache (Zuid Afrika) : 10,90 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Internationale  Grenache Dag  home pagina  16 september