Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Cabernet Franc wordt verondersteld ergens in de 17e eeuw voor te komen in de regio Libournais in het zuidwesten van Frankrijk, toen kardinaal Richelieu wijnstokken naar de Loire-vallei vervoerde. Ze werden aangeplant in de abdij van Bourgueil onder de hoede van een abt genaamd Breton, wiens naam werd geassocieerd met de druif.


In de 18e eeuw werden er voornamelijk in Fronsac, Pomerol en St. Emilion aanplantingen van Cabernet Franc gedaan voor het maken van kwaliteitswijnen. Naarmate Cabernet Sauvignon populairder werd in de 18e en 19e eeuw, werd de nauwe gelijkenis van de twee druiven waargenomen en kwamen er theorieën naar voren over hun relatie.
In 1997 kwam DNA-bewijs naar voren om aan te tonen dat Cabernet Franc met Sauvignon Blanc was gekruist om Cabernet Sauvignon te produceren.

Cabernet Franc is wereldwijd een van de belangrijkste zwarte druivenrassen. Het wordt hoofdzakelijk geteeld voor het mengen met Cabernet Sauvignon en Merlot in de typische Bordeaux-stijl, maar wordt ook apart gevinifieerd.

Cabernet Franc is  trouwens lichter dan Cabernet Sauvignon, waardoor een helder bleek rode wijn wordt geproduceerd die finesse bijdraagt ​​en een peperig parfum geeft voor melanges met meer robuuste druiven.

Afhankelijk van de regio en stijl van wijn, kunnen extra aroma's van tabak, framboos, paprika, cassis en viooltjes voorkomen. Records van Cabernet Franc in Bordeaux gaan terug tot het einde van de 18e eeuw, hoewel het al lang daarvoor in de Loire werd geplant. DNA-analyse geeft ook aan dat Cabernet Franc een van de twee ouders is van Cabernet Sauvignon, Merlot en Carmenere.

Bonsella’s Cabernet Franc selectie

 

Montgras Antu Cabernet Franc : 20 € per fles bij afname van 6 flessen


Warwick Cabernet  Franc : 23,75 € per fles bij afname van 6 flessen

Internationale  Cabernet Franc Dag  home pagina  4 december 2022