Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA Champagnes

Champagnes van Bernard Remy


Het Champagnehuis Bernard Remy ligt in Allemant, een klein dorpje in een heuvelachtig landschap langsheen de baan van Vertus naar Sézanne, in het verlengde deel van de Côte des Blancs.

Sedert generaties bewerkt de familie Remy 160 hectare traditionele landbouw-gronden waarop diverse teelten worden verbouwd : graangewassen, erwten, aardappelen ….


In 1968 kocht   Bernard Remy zijn eerste percelen wijngaarden en breidde deze stelselmatig uit tot de huidige 10 hectare, verspreid in de drie klassieke regio's Montagne de Reims, Vallée de la Marne en Côtes des Blancs.


Hard werken aan de kwaliteit van de champagne werd ook opgemerkt door de degustatieteams van Guide Hachette des Vins. De champagnes van Bernard Remy worden regelmatig eervol vermeld.Carte Blanche Brut


De Carte Blanche werd samengesteld uit  60 % Pinot Noir, 35 % Chardonnay en 5 % Pinot Meunier (waarvan 35% uit vorige oogsten). Wijnbereiding geschied in kuipen van inox met temperatuurregeling. Drie jaar kelder-bewaring op latten. Dosering 12 gram suiker per liter. Deze goudgele kleurige champagne met een mooie pareling  heeft een discrete neus, afkomstig van de Pinot Noir,  en is aangenaam; doet denken aan linde, honing en citroen , fris en is mondvullend lekker.


Eenheidsprijs : 25,95 Euro (aankoop van minimum 6 flessen)

Ook beschikbaar in magnum

Eenheidsprijs : 62,95 Euro per fles


Blanc de Blancs


De Blanc de Blancs  werd samengesteld uit 100% Chardonnay komende uit de Côte de Blancs wijngaarden waarvan 50% van wijnen afkomstig van drie voorafgaande oogsten. Wijnbereiding in kuipen van inox met temperatuurregeling. Bewaring op latten tijdens een periode van minimum 5 jaar.  Dosering van 12 gram suiker per liter. Deze champagne heeft een briljant gele kleur met groene schijn en presenteert fijne jonge frisse vruchtenaroma's; een gestructueerde ontplooiede wijn , fris in aanzet en soepele lange finish in de mond .

Eenheidsprijs : 29,95 Euro

(aankoop van minimum 6 flessen)

.Grand Cru


De Grand Cru is samengesteld uit 100% Chardonnay komende uit de Grand Cru wijngaard van het domein in Mesnil sur Oger. Wijnbereiding gebeurd in inox kuipen met geregelde temperatuur. Kelderbewaring op latten gedurende 4 jaar. Deze champagne heeft een briljant  gele kleur met groene schijn.  Deze gestructueerde elegante wijn heeft  een vruchtenaroma in de neus maar een  verwonderlijke persistentie in mond .

De assemblage kan uit verschillende oogstjaren bestaan en de rijping duurt minimum drie jaar. Dit is een excellente champagne als aperitief.


Eenheidsprijs: 32,95 Euro

(aankoop van minimum 6 flessen)


Prestige


Cuvée Prestige is een mengesel  van 90% uit wijnen van vorige oogsten (vins de réserve) die reeds 18 à 36 maanden kelderrijping kregen en 10% uit laatste jaargang (vin de l'année).

Deze champagne bestaat uit:

- 60% Chardonnay ,

- 30% Pinot Noir en

- 10% Pinot Meunier.

Kelderbewaring  gedurende 5 jaar op latten. Dosering van 12 gram suiker per liter. Deze goudgele kleurige champagne heeft bloemen-aroma's,  brioche en is levendig in de aanzet , interessante persistentie door de belangrijke dosering in zijn samen-stelling .


Eenheidsprijs : 34,95 Euro  (aankoop van minimum 6 flessen).
.Brut Rosé


De Rosé heeft als basis de Carte Blanche, samengesteld uit  60% Pinot Noir, 35% Chardonnay en 5 % Pinot Meunier maar aangevuld met 13% Rode Bouzy.  De bereiding gebeurd in grote inox kuipen met temperatuurregeling. Kelderbewaring op latten tijdens 4 jaar. Dosering van 12 gram suiker per liter.


Deze champagne heeft een lichtroze kleur.  Een fruitige neus met aroma van frambozen met finesse, met in de nasmaak vers rood fruit. Goed gebalanceerd met een sensuele smaak en een fijne afdronk.


Eenheidsprijs : 31,95 Euro per fles

(bij aankoop van minimum 6 flessen)


.