Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLALiefhebbers van Merlot wijnen hebben geen speciale reden nodig om een glas van hun favoriete merlot wijn te genieten. Maar op 7 november vieren we de Internationale Dag van deze geweldige druif. Het maakt niet uit in welk deel van de wereld je ook bent, op 7 november is het tijd om uw Merlot glas te heffen en deze viering te onderschrijven!

Iedereen is het niet eens over waar de beste Merlot druiven en wijnen worden geproduceerd. Merlot wordt geleverd in een breed, divers scala aan stijlen. In sommige regio's heeft men wijndomeinen waar men 100% Merlot gebaseerde wijnen maakt.

De Merlot is in geur en smaak vooral te herkennen aan rood fruit zoals kersen, bessen en pruimen. De wijnen van deze druif zijn over het algemeen sappiger en soepeler dan die van de Cabernet Sauvignon, met minder tannine. Daardoor zijn ze vaak gemakkelijker en jonger te drinken. Het zijn gulle wijnen met veel smaak.

Merlot wordt ook gebruikt om wijnen te blenden, vanwege zijn weelderige texturen en zachte tannines. Merlot werd trouwens ook met succes aangeplant in Zuid-Afrika.


Interessante weetjes over de Merlotdruif :


• Het woord 'Merlot' werd afgeleid van het Franse woord 'jeune merle' ! Er wordt aangenomen dat de Franse wijnmakers ofwel de Merlot zijn naam gaven vanwege de   prachtige blauw-zwarte kleur van de Merlot druif of omdat de merel houdt van deze druiven.


• Sommige deskundigen geloven dat Merlotdruif een neef is van zowel Carmenere als Cabernet Sauvignon.


• Merlot wijn is populair over de hele wereld omwille van zijn capaciteit om alle smaakpapillen te verwennen.


• Door zijn lage zuurgraad en hoog suikergehalte is Merlot één van de beste wijnen om gecombineerd te worden met voedsel.


• Ondanks het gebrek aan tannines, kan Merlot uitstekend verouderen.


• Verouderde, geblende Merlot verzacht meestal de krachtige tannines van de druiven zoals bij Cabernet Sauvignon, waardoor de wijn zachter wordt.Bonsella’s Merlot selectie


Almenkerk Merlot : 22,7 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Morgenster Merlot : 10,50 € per fles bij afname van minimum 12 flessen


Ridgeback Merlot : 15,70 € per fles bij afname van minimum 12 flessen


Louisvale Stone Road Merlot : 6,60 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


The Fishwives Club  Merlot : 7,95 € per fles bij afname van minimum 12 flessen


Vondeling Merlot Rosé : 7,15 € per fles bij afname van minimum 12 flessenVondeling Petit Rouge Merlot : 7,15 € per fles bij afname van minimum 12 flessen

Internationale Merlot Dag  home pagina  7 november 2023