Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Wereldwijd behoort Tempranillo tot de top 10 van belangrijkste druivenrassen. Of je nu een nieuwe of al lang bestaande fan bent van deze robuuste druivensoort, hier zijn een paar dingen die je moet weten. De Tempranillo druif is een zeer oude druif waarvan de oorsprong teruggaat naar 1.100 voor Christus? Tempranillo staat wereldwijd aangeplant op meer dan 500.000 ha wijngaarden.Op 9 november wordt de Internationale Tempranillo-dag gevierd.


Tempranillo is de druivenkoning met zijn 80% van alle aangeplante wijnranken in Spanje. Deze vroeg rijpende ster vormt het fundament voor de beroemde Rioja wijnen. Maar ook in de befaamde Ribera del Duero’s, vormt Tempranillo de basis.  Vroeg rijpend betekent dat Tempranillo vaak vroeg wordt geoogst. Meestal zo half september. De druiven kenmerken zich door een dikke schil. Vaak produceren ze wijn met een vrij neutrale, zachte en (rood) fruitige smaak.


Een robijnrode droge wijn met smaken van rood fruit (kers), kaneelkruid met een stevige tanninestructuur. Komt meestal voor in de Rioja streek in spanje maar de druif komt ook voor in Portugal en USA (wellicht meegebracht door de Spaanse veroveraars in de 17e eeuw de Tempranillo).


Tempranillo is ook bekend als Ull de Llebre, Cencibel en Tinta del Pais in Spanje, Aragonez of Tinta Roriz in Portugal. De druif is een zwarte druivensoort die op grote schaal wordt geteeld om volle rode wijnen te maken.


Traditioneel is Tempranillo vooral bekend als de dominante druif van rode Rioja, de beroemdste wijn van Spanje. Het is populair omdat het zorgt voor het kader en het verouderingsvermogen van vele blends met bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon of Grenache, en de smaak van Tempranillo is in wezen hartig in plaats van zoet. Tempranillo is een van de meest voedselvriendelijke wijnen en paart wel bij tapas en vleeswaren en natuurlijk Spaanse gerechten.


Bonsella’s Tempranillo selectieArzuaga La Planta : 11,45 € per fles bij afname van minimum 6 flessenTempranillo blend

Arzuaga Pago Florentino : 15,80 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Arzuaga Crianza : 23,70 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Don Jacobo Crianza: 10,60 € per fles bij afname van minimum 6 flessen


Don Jacobo Gran Reserva: 28,05 € per fles bij afname van minimum 6 flessenInternationale  Tempranillo Dag  home pagina  10 november 2023