Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLAMalbec is ontstaan in Frankrijk en werd er lang in het zuidwesten geteeld. De resulterende wijnen, kregen de naam "van Cahors" zoals hun regio. Ze genoten toenemende erkenning sinds de tijd van het Romeinse Rijk. Hun prestige werd geconsolideerd in de Middeleeuwen en ze kreeg de volledige erkenning in de moderne tijd.


De verovering van de Engels markt werd een cruciale stap voor dit ras om gewaardeerd te worden in Engeland en de hele wereld.

De Malbec Werelddag wordt op 17 april gevierd. Op die dag, terug in 1853, droeg toenmalig president Domingo Faustino Sarmiento van Argentinië Michel Aimé Pouget, een Franse bodem expert, op nieuwe wijnstokken te brengen. Onder zijn selectie, was Malbec. Pouget experimenteerde met de aanpassing van de Franse druivensoorten tot diverse terroirs in Argentinië.

Een decennium later, onderging Frankrijk een Phylloxera plaag die de Rhône regio beïnvloede. Intussen bloeide Malbec in Argentinië en creëerde men  op grote schaal betere wijnen dan die van het land van oorsprong. In 1956 werd Frankrijk geconfronteerd met een ander obstakel: een bevriezing vaagde de meerderheid van de Malbec wijngaarden weg.


Tijdens de jaren '90 positioneerde Argentinië Malbec als hun sterras. Meer dan 10.000 ha werden aangeplant en het werd de onbetwistbare Malbec leider op gebied van export.Deze editie zal draaien rond het concept van Malbec als het hart van Argentinië. Omgevormd tot de motor voor de meest gedurfde innovaties, heeft Malbec het land gedurende de laatste twintig jaar een uitzonderlijk groeiend karakter voor zijn wijnindustrie gegeven.


Malbec is niet alleen een wijn. Het is een vrucht die het werk, individualiteit, cultuur en ontwikkeling genereert. Elke fles spreekt van de handen, de beweeglijkheid en de ziel van hun mannen. Deze rassen drukt een manier uit om dingen te doen, een manier van leven; het gaat om techniek, originaliteit en passie.


De diepste wijnen worden geboren uit de diepste verlangens van hun volk. Verschillende Malbec wijnen gemaakt door de alom bekende wijnmaakster Susana Balbo van wijndomein Dominio del Plata zijn beschikbaar bij Bonsella. Informatie kan U terugvinden op onderstaande link.

Sinds eind 2018 beschikken we eveneens over wijnen gemaakt door het Sin Fin familiewijnbedrijf dat zich sinds 1975 toelegt op de wijnbouw en het maken van unieke malbec wijnen. Informatie kan U terugvinden op onderstaande link.


Bodega Sin Fin

Malbec Werelddag  home pagina  susana balbo wines