Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA Methode Cap Classique

De decembermaand brengt ons eens temeer in feeststemming.  De kerstversiering prijkt weer overvloedig in het straatbeeld terwijl de mensen hun eindejaarsinkopen uitvoeren of rustig keuvelen en genieten op de verschillende kerstmarkten. Iedereen geeft gezellig en op eigen wijze een invulling aan deze feestmaand en zorgt voor een sfeervolle uitstraling in de donkerste weken van het jaar.

Ben je op zoek naar een aangepaste topschuimwijn voor uw feestmaaltijd dan kan U uw tafelgenoten verassen met Graham Beck’s Méthode Cap Classique wijnen. Graham Beck ontwikkelde het kwaliteitslabel MCC (Méthode Cap Classique). Zuid-Afrikaanse vonkelwijnen waren dertig jaar geleden al van uitstekende kwaliteit, maar Graham Beck experimenteerde veel en slaagde erin om de kwaliteit van zijn vonkelwijnen aanzienlijk te verbeteren door een tweede gisting op fles op punt te stellen. De Graham Beck Wines behalen regelmatig Zuid-Afrikaanse en internationale Awards.


De vonkelwijn Graham Beck Brut NV , die Nelson Mandela aan zijn gasten schonk toen hij op 10 mei 1994 in de Uniegebouwen  in Pretoria ingehuldigd werd als eerste zwarte president van Zuid-Afrika zorgde voor een doorbraak.


Op 4 juni 2008, de dag dat Obama zijn nominatie voor de presidentsverkiezingen won, kraakten president Obama en zijn familie ‘s avonds enkele flessen Graham Beck Brut NV.

Op 8 juni 2013 werd Graham Beck’s Blanc de Blancs bij het huwelijk van Prinses Madeleine van het Zweedse Koningshuis met  Christopher O'Neill.


Of het nu gaat om het rijke erfgoed, de speciale tweede gisting in de fles, de controverse rond de naam of gewoon om het feit dat het wordt gebruikt om de belangrijke momenten van het leven te vieren, de meesten zijn het erover eens dat er iets unieks en buitengewoons is aan Champagne. En zelfs als het Méthode Cap Classique wordt genoemd, is de fascinatie voor deze bubbels niet te ontkennen!
Als het gaat om  MCC, staat Chardonnay bekend om zijn bijdrage aan de interessante combinatie van romigheid en frisheid met een zijdeachtig mondgevoel en smaak van appels. Pinot Noir draagt bij aan de fijne toetsen van aardbeien en specerijen en een iets diepere nuance van de kleur van de wijn of natuurlijk het delicate roze als we over rosé bubbels spreken.
Graham Beck Brut N/V


Een heel fijne schuimwijn van een blend van Pinot Noir en Chardonnay, die volgens de Méthode Cap Classique nog 24 maanden gistte op fles. Een mooi resultaat, met een boeket dat wel op een authentieke champagne lijkt. Helder strogeel, met een uitbundige witte schuimkraag en kleine belletjes die naar de bovenkant van je glas wervelen. Een Cap Classique  boordevol frisheid en finesse. Uitstekend met zeevruchten en bij lichte maaltijden.

Eenheidsprijs : 18,75 Euro

(bij aankoop van minimum 6 flessen)


Ook beschikbaar in magnum

Eenheidsprijs : 43,65 Euro per fles


Eenheidsprijs : 40 Euro per fles (minimum afname 4 flessen)


Graham Beck Blanc de Blancs


Deze Mcc wijn maakt deel uit van het exclusieve gamma van vakkundig gemaakte superieure mousserende kwaliteitswijnen in de eeuwenoude traditie, gebruik makende van specifieke technieken die resulteren in wijnen met de hoogste finesse, volmaakte elegantie en oneindige aantrekkingskracht.


Geproduceerd uit 100 % Chardonnay, combineren deze heerlijke en veelzijdige bubbels rijke romige aroma's met toetsen van verse limoen op de neus. In de mond kan je een spannende maar fijne mousse met een explosie van sappige mandarijnen verwachten. Grote brioche en gistcomplexiteit verbreedt het gehemelte en leidt tot een lange, elegante afdronk.

De vruchten van deze wijn werden met de hand geselecteerd uit de kalksteen wijngaarden op het Robertson landgoed van Graham Beck. Deze wijnstokken profiteren van het hoge natuurlijke kalkgehalte in de bodem, die zorgt voor een lage pH en een hoge natuurlijke zuurgraad garanderen in jonge basiswijnen. Eenmaal in de state-of-the-art Methode Cap Classique kelder zorgt het persen van volledige trossen voor een nog fijnere bubbel..


Eenheidsprijs : 27 Euro

(bij aankoop van minimum 6 flessen)

.Graham Beck Brut Rosé


Met een charmante zilver bleke oranje roze kleurcombinatie heeft een uitstekend karakter van een Cap Classique voor degenen die mousserende drank met flair weten te waarderen. De krachtige expressie van de Pinot Noir met een krijtachtige frisheid, steenvruchten en aalbessen.  Een verfijnde aanzet waarbij de koolzuurweelde heel goed verweven zit en op een discrete wijze loskomt. Uitstekend gestructureerde materie met een perfecte balans. Zeer aantrekkelijk als aperitief of als verkwikkend glas buiten de maaltijd. Deze MCC wijn is goed te combineren met salade & visgerechten.Eenheidsprijs : 18,75 Euro

(bij aankoop van minimum 6 flessen)


Graham Beck Brut Zero Mcc


Een gegeven onder deskundigen is dat zelfs de droogste onder de schuimwijnen een hoeveelheid (minuscuul) suiker bevatten. Bij deze Brut Zero, ziet men af van de praktijk van een dosering bij het afvullen van de Mcc met een suiker gegoten mengsel.
Een naar eigen zeggen 'fanatieke' zero dosering. Pieter Ferreira, keldermeester bij Graham Beck Wines Robertson, greep de kans om een ​​dergelijke wijn te maken, op het ogenblik dat de druiven het vereiste smaakprofiel en superieure kwaliteit bereikten.
Het maken van deze stijl van schuimwijn is een uitdaging daar er is geen ruimte is voor fouten in een zero dosering wijn. Daarom zijn er zo weinig zijn van deze avant-gardistische stijl.
Het doel van de dosering in een Méthode Cap Classique wijn is de kleine hoeveelheid wijn die verloren gaat tijdens disgorgement bij te voegen. Het is het suikergehalte in de dosering die de categorie van de wijn zal bepalen waarbij ‘zero dosering’ wijnen de droogst mogelijke zijn.
Deze zero gedoseerde wijn is lager in calorieën dan haar suiker doordrongen tegenhangers. Een geweldig alternatief voor wie op zijn lijn let en degenen die genieten van lichtere stijl wijnen.
Graham Beck Brut Zero is een perfecte aanvulling op zout, smakelijke voedsel zoals sushi en in het bijzonder gerechten met schaaldieren. Het voegt zich bij de weinige bestaande nul dosering wijnen - een categorie die groeit in populariteit onder chefs, sommeliers en voedsel liefhebbers.

Eenheidsprijs : 27 Euro  

(bij aankoop van minimum 6 flessen).
.Bestellen     home pagina 

Graham Beck Bliss Nektar


De ultieme bubbel voor degenen die van de iets zoetere kant van het leven houden, de Bliss Nectar NV is zowel zalig in naam als in aard. Deze Cap Classique is een genot voor de zintuigen en zal gegarandeerd verleiden en indruk maken, waardoor het de perfecte partner is bij het feestvieren.


De Pinot Noir en Chardonnay van hun Robertson Estate en andere geografische gebieden van de West-Kaap worden met de hand geplukt, wat de continuïteit van deze specifieke stijl van Cap Classique garandeert. Ze worden afzonderlijk in hele trossen geperst om saprecuperatie van topkwaliteit te garanderen. Vervolgens worden ze gemengd om het specifieke aromaprofiel van deze MCC te laten zien, vervolgens gebotteld en gedurende 12 maanden met gist bewaard voordat ze worden gedegorgeerd. Er is een speciale selectie liquer d’expedition toegevoegd om deze verrukkelijke, zoetere stijl van Cap Classique te produceren.


Aroma’s met frisse tonen van rijpe citrus- en steenfruit aangevuld met toetsen van boter, honing en praliné. Een sappige, fruitige smaak met een fijne balans, romig, fris en levendig in de mond met een mooie afdronk met minerale toetsen.


Een weelderige Cap Classique die een vrouwelijke en flirterige kant heeft, maar toch alle kenmerken heeft van een uitstekend vervaardigde, tijdloze, op fles gefermenteerde mousserende wijn.


Eenheidsprijs : 18,75 Euro per fles

(bij aankoop van minimum 6 flessen)


.Rijk’s Mcc vintage 2017


Een 100 % Chardonnay Mcc uit Tulbach. Alle chardonnay-druiven werden 's nachts geoogst en met de hand geplukt om de smaken te behouden. Druiven werden in hele trossen geperst in een pneumatische pers op een champagneprogramma - zeer lange en zachte persing. 30% van de basiswijn vergist in Franse eikenhouten (3de vulling) vaten en laat melkzuurvergisting ondergaan. De overige 70% lag 9 maanden op de droesem in een roestvrijstalen tank voordat het werd gemengd met het licht beboste gedeelte. De basiswijn werd gebotteld voor de 2e gisting en lag 24 maanden op de kroonkurk alvorens te degorgeren

Deze Rijk's Brut heeft een levendige groen-gele tint met een zeer fijne aanhoudende mousse. De aroma’s tonen een heerlijke frisheid van citroenschil en licht geroosterde brioche. De smaak is goed uitgebalanceerd met een gistcomplexiteit die het gehemelte verbreedt, een elegante structuur en fijne mousse die een zachte explosie van bubbels geeft met een lange afdronk.

Een elegante mousserende wijn om de geesten op te vrolijken en de zintuigen te prikkelen.


Eenheidsprijs : 23,15 Euro per fles

(bij aankoop van minimum 6 flessen)


.Graham Beck Pinot Noir Mcc vintage 2017


De Graham Beck Vintage Pinot Noir 2017 heeft een prachtige zalmroze tint, die perfect past bij de weelderige aardbeientonen en rijke romige complexiteit in de mond.

Een baanbrekende primeur voor Zuid-Afrika, waarbij beide druivensoorten, Pinot Noir en Chardonnay, in hun geheel samen geperst werden.  Deze bekroonde Cap Classique bewijst keer op keer zijn afkomst, zowel in lokale als internationale wijncompetities. De Pinot Noir geeft een met bosbessen beladen rijpheid en subtiele kruidigheid, terwijl de Chardonnay een romige complexiteit draagt. Een explosie van frambozenfruit en lichte kamperfoeliesmaken in de mond, met een aanhoudende maar delicate mousse.


De met de hand geplukte Pinot Noir druiven groeien in drie speciale geografische gebieden in de wijnlanden, wat de complexiteit van deze blend vergroot. Pinot Noir uit Elgin, Durbanville en de Slanghoek Valley werden samengeperst met de Chardonnay die geteeld werd op de kalkrijke bodems op hun landgoed in Robertson. Alleen de hoogste kwaliteit, het meest pure sap komt in aanmerking voor het maken van deze uitzonderlijke Cap Classique.


Een unieke primeur voor Zuid-Afrika omdat de Pinot Noir en Chardonnay in dezelfde pers samen werden geperst. Fractioneel herstel van de hele trossen zorgde ervoor dat alleen de beste kwaliteit van sap ging gisten. Na de gisting werd de wijn lichtjes gezuiverd en gebotteld voor de secundaire gisting, waarna de wijn vijf jaar droesem-contacttijd onderging alvorens te degorgeren.


Eenheidsprijs : 27 Euro per fles

(bij aankoop van minimum 6 flessen)


.