Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA Methode Cap Classique

De decembermaand brengt ons eens temeer in feeststemming.  De kerstversiering prijkt weer overvloedig in het straatbeeld terwijl de mensen hun eindejaarsinkopen uitvoeren of rustig keuvelen en genieten op de verschillende kerstmarkten. Iedereen geeft gezellig en op eigen wijze een invulling aan deze feestmaand en zorgt voor een sfeervolle uitstraling in de donkerste weken van het jaar.

Ben je op zoek naar een aangepaste topschuimwijn voor uw feestmaaltijd dan kan U uw tafelgenoten verassen met Graham Beck’s Méthode Cap Classique wijnen. Graham Beck ontwikkelde het kwaliteitslabel MCC (Méthode Cap Classique). Zuid-Afrikaanse vonkelwijnen waren dertig jaar geleden al van uitstekende kwaliteit, maar Graham Beck experimenteerde veel en slaagde erin om de kwaliteit van zijn vonkelwijnen aanzienlijk te verbeteren door een tweede gisting op fles op punt te stellen. De Graham Beck Wines behalen regelmatig Zuid-Afrikaanse en internationale Awards.


De vonkelwijn Graham Beck Brut NV , die Nelson Mandela aan zijn gasten schonk toen hij op 10 mei 1994 in de Uniegebouwen  in Pretoria ingehuldigd werd als eerste zwarte president van Zuid-Afrika zorgde voor een doorbraak.


Op 4 juni 2008, de dag dat Obama zijn nominatie voor de presidentsverkiezingen won, kraakten president Obama en zijn familie ‘s avonds enkele flessen Graham Beck Brut NV.

Op 8 juni 2013 werd Graham Beck’s Blanc de Blancs bij het huwelijk van Prinses Madeleine van het Zweedse Koningshuis met  Christopher O'Neill.


Of het nu gaat om het rijke erfgoed, de speciale tweede gisting in de fles, de controverse rond de naam of gewoon om het feit dat het wordt gebruikt om de belangrijke momenten van het leven te vieren, de meesten zijn het erover eens dat er iets unieks en buitengewoons is aan Champagne. En zelfs als het Méthode Cap Classique wordt genoemd, is de fascinatie voor deze bubbels niet te ontkennen!
Als het gaat om  MCC, staat Chardonnay bekend om zijn bijdrage aan de interessante combinatie van romigheid en frisheid met een zijdeachtig mondgevoel en smaak van appels. Pinot Noir draagt bij aan de fijne toetsen van aardbeien en specerijen en een iets diepere nuance van de kleur van de wijn of natuurlijk het delicate roze als we over rosé bubbels spreken.
Graham Beck Brut N/V


Een heel fijne schuimwijn van een blend van Pinot Noir en Chardonnay, die volgens de Méthode Cap Classique nog 24 maanden gistte op fles. Een mooi resultaat, met een boeket dat wel op een authentieke champagne lijkt. Helder strogeel, met een uitbundige witte schuimkraag en kleine belletjes die naar de bovenkant van je glas wervelen. Een Cap Classique  boordevol frisheid en finesse. Uitstekend met zeevruchten en bij lichte maaltijden.

Eenheidsprijs : 16,95 Euro

(aankoop van minimum 6 flessen)


Ook beschikbaar in magnum

Eenheidsprijs : 40,90 Euro per fles


Eenheidsprijs : 37,50 Euro per fles (minimum afname 4 flessen)


Graham Beck Blanc de Blancs


Deze Mcc wijn maakt deel uit van het exclusieve gamma van vakkundig gemaakte superieure mousserende kwaliteitswijnen in de eeuwenoude traditie, gebruik makende van specifieke technieken die resulteren in wijnen met de hoogste finesse, volmaakte elegantie en oneindige aantrekkingskracht.

Geproduceerd uit 100 % Chardonnay, combineren deze heerlijke en veelzijdige bubbels rijke romige aroma's met toetsen van verse limoen op de neus. In de mond kan je een spannende maar fijne mousse met een explosie van sappige mandarijnen verwachten. Grote brioche en gistcomplexiteit verbreedt het gehemelte en leidt tot een lange, elegante afdronk.

De vruchten van deze wijn werden met de hand geselecteerd uit de kalksteen wijngaarden op het Robertson landgoed van Graham Beck. Deze wijnstokken profiteren van het hoge natuurlijke kalkgehalte in de bodem, die zorgt voor een lage pH en een hoge natuurlijke zuurgraad garanderen in jonge basiswijnen. Eenmaal in de state-of-the-art Methode Cap Classique kelder zorgt het persen van volledige trossen voor een nog fijnere bubbel..

Eenheidsprijs : 20,55 Euro

(aankoop van minimum 6 flessen)

.Graham Beck Brut Rosé


Met een charmante zilver bleke oranje roze kleurcombinatie heeft een uitstekend karakter van een Cap Classique voor degenen die mousserende drank met flair weten te waarderen. De krachtige expressie van de Pinot Noir met een krijtachtige frisheid, steenvruchten en aalbessen.  Een verfijnde aanzet waarbij de koolzuurweelde heel goed verweven zit en op een discrete wijze loskomt. Uitstekend gestructureerde materie met een perfecte balans. Zeer aantrekkelijk als aperitief of als verkwikkend glas buiten de maaltijd. Deze MCC wijn is goed te combineren met salade & visgerechten.Eenheidsprijs : 17,10 Euro

(aankoop van minimum 6 flessen)


Graham Beck Brut Zero Mcc


Een gegeven onder deskundigen is dat zelfs de droogste onder de schuimwijnen een hoeveelheid (minuscuul) suiker bevatten. Bij deze Brut Zero, ziet men af van de praktijk van een dosering bij het afvullen van de Mcc met een suiker gegoten mengsel.
Een naar eigen zeggen 'fanatieke' zero dosering. Pieter Ferreira, keldermeester bij Graham Beck Wines Robertson, greep de kans om een ​​dergelijke wijn te maken, op het ogenblik dat de druiven het vereiste smaakprofiel en superieure kwaliteit bereikten.
Het maken van deze stijl van schuimwijn is een uitdaging daar er is geen ruimte is voor fouten in een zero dosering wijn. Daarom zijn er zo weinig zijn van deze avant-gardistische stijl.
Het doel van de dosering in een Méthode Cap Classique wijn is de kleine hoeveelheid wijn die verloren gaat tijdens disgorgement bij te voegen. Het is het suikergehalte in de dosering die de categorie van de wijn zal bepalen waarbij ‘zero dosering’ wijnen de droogst mogelijke zijn.
Deze zero gedoseerde wijn is lager in calorieën dan haar suiker doordrongen tegenhangers. Een geweldig alternatief voor wie op zijn lijn let en degenen die genieten van lichtere stijl wijnen.
Graham Beck Brut Zero is een perfecte aanvulling op zout, smakelijke voedsel zoals sushi en in het bijzonder gerechten met schaaldieren. Het voegt zich bij de weinige bestaande nul dosering wijnen - een categorie die groeit in populariteit onder chefs, sommeliers en voedsel liefhebbers.

Eenheidsprijs : 25,50 Euro  

(aankoop van minimum 6 flessen).
.Bestellen     home pagina 

Steenberg 1682 chardonnay Mcc


Deze Cap Classique Brut profiteert ten volle van zijn terroir. De chardonnay wijngaarden zijn naar de zee gericht en de bodem is graniethoudend. Deze Brut 1682 wordt gemaakt volgens de traditionele Franse methode en is als zodanig als Methode Cap Classique aangewezen.
De druiven werden met de hand geplukt op een laag suikerniveau waarna de trossen op hun geheel gedrukt werden. Het gewonnen sap dat wordt is laag in fenolen met een hoge natuurlijke zuurgraad en relatief neutraal in smaak. Dit sap vergist met een sterke stamgist naar de basiswijn om de MCC te vormen. Zodra de basiswijn gestabiliseerd is wordt deze voor de 2de keer gefermenteerd in de fles.
Deze tweede gisting zorgt voor de mooie bubbelvorming (mousse) van de Mcc. Post fermentatie verouderde op zijn moer gedurende ten minste 12 maanden tot 18 maanden.

Deze 1682 Brut Mcc heeft aroma's van verse granny smith appels, perziken en boventonen van versgebakken koekjes, met een romig, maar toch fris mondgevoel. Het is een heerlijke wijn voor alle gelegenheden. Blijft fris en verfrissend in de mond zonder aan volheid in te boeten.Eenheidsprijs : 18,20 Euro per fles

(bij aankoop van minimum 6 flessen)


.